Acne producten en tips

Acne producttips

Veel tieners maar ook volwassenen hebben last van puistjes in meer of mindere maten. Dat heeft een enorme impact op het zelfvertrouwen. Hoewel dit huidprobleem erg moeilijk te behandelen is, kun je jeugdpuistjes en acne wel degelijk aanzienlijk verminderen en onder controle houden met de juiste verzorging.

Helaas bevatten de meeste huidverzorgingsproducten onnodige irriterende stoffen die alleen maar tot een vettere huid leiden en meer puistjes veroorzaken.

Het is van cruciaal belang dat je van de huid afblijft. Krabben en pulken maakt niet alleen voor het oog de ontsteking erger, maar je verspreid zo ook de p-bacterie op de huid

 

 

 

De allerbelangrijkste stappen zijn:

STAP 1: Gebruik een effectieve reiniging die niet agressief of irriterend werkt

Was je gezicht twee keer per dag met een milde reiniging die de huidspecialist je adviseert.  Vermijd altijd zeep en reiniger aan een stuk en was je huid nooit met douchegel.. Deze drogen te veel uit en kunnen daarnaast de poriën verstoppen. Een goede reiniger is de allerbelangrijkste stap in je routine! Besteed hier dan ook voldoende aandacht aan door minimaal 1 minuut lang te reinigen. In de avond is het van groot belang om 2 x de huid te reinigen, zeker als je make-up gebruikt.

 

STAP 2: Exfolieer (verwijder je dode huidcellen)

Eén van de bewezen oorzaken van puistjes en mee-eters is opstapeling van dode huidcellen. De poriën kunnen verstopt raken, maar het is ook mogelijk dat de binnenkant van de porie te dik wordt, hierdoor hoopt talg zich op in de porie en ontstaan puistjes. Gebruikt hiervoor geen scrub, die beschadigen de huid alleen maar en verergeren het probleem, maar een product met een basis van Salicylzuur. BHA (salicylzuur) heeft daarnaast een ontstekingsremmende werking en gaat het roodheid van de huid tegen.

 

STAP 3: Zuurstof

Gebruik een product dat zuurstof in de talgklier reguleert. Dit heeft als voordeel dat het de  voortplanting van bacteriën verstoord, de huid beter wordt gehydrateerd en kalmeert de huid.

 

STAP 4: Bescherm de huid tegen zonschade

De huid is niet in staat puistjes te genezen als zij tegelijk moet strijden tegen dagelijkse schade door de zon. Gebruik een een luchtige SPF op basis van Zinkoxide.

Kies je voor een foundation, zorg dan dat deze is op minerale basis zodat de huid kan blijven ventileren en deze ook een zonnefilter biedt.

Wil jij persoonlijk advies? Boek dan een Intake voor Acne bij onze huidspecialist

 

 

Oorzaken van Acne

acne resultaat

Belangrijk bij Acne is dat er goed gekeken wordt naar de oorzaken van het probleem. Is het wel echt acne, of is er iets anders aan de hand dat de huid zich uit als Acne. Misschien  is er wel sprake van een schimmeltje of van demodexmijten. Misschien is er een disbalans van hormonen, of is er sprake van verkeerde voeding, problemen met de darmen of speelt verkeerd gebruik van cosmetica en make-up een rol? Het onderkennen van de oorzaak van het probleem is  bepalend voor de keuze van de behandeling en het succes dat hierbij wordt behaald.

 

 

 

Vormen van Acne


Acne is uiteraard niet aan leeftijd gebonden. Meisje krijgen vaak puistjes op jonge leeftijd vanaf 11 jaar, waar jongens vooral later in de pubertijd zitten en vaak pas puistjes krijgen als ze 15 jaar oud zijn. Maar ook kan je op vele latere leeftijd nog vormen van Acne ontwikkelen.  Vooral als je acne krijgt op later leeftijd, kan de vorm van Acne een moeilijk te behandelen vorm zijn. Ook vergt deze vorm van Acne en totaal andere aanpak.

 

 

 

Hoe pak je Acne aan?


Ten eerst, ga niet zelf dokteren. Door verkeerd gebruik van cosmetica maak je het vaak alleen maar erger. Daarnaast werk je of te mild of te agressief aan de huid. In de vrije verkoop zijn geen hoog geconcentreerde, diep werkende werkstoffen verkrijgbaar en bij de huisarts krijg je antibiotica voor viraal en oraal gebruik. Beide kanten op is niet de juiste weg. Laat je goed adviseren door een Acne specialiste, bezoek met regelmaat de praktijk en ga thuis aan de slag met de geadviseerde producten. Deze producten zijn in staat je huid in de diepe huidlagen te kunnen regenereren en herstellen.

De basis begint bij goed reinigen, dit is van essentieel belang voor een mooie gezonde huid. Wij beschouwen het als de fundering, en als deze niet goed is zal alles wat je erna als opbouw aanbrengt op je huid in elkaar storten. Met andere woorden geen of een averechtse werking hebben.

  • Wil jij meer weten hoe jij jouw huid nu echt op de juiste manier moet aanpakken.?
  • Wil jij weten of jij wel op de juiste manier je huid reinigt?
  • Wil jij weten welke producten nu goed voor jouw huid zijn?

 

 

 

Neem dan nu contact met ons op voor een advies gesprek

 

4 belangrijke acne tips

Tip 1: Let op voeding


In tegenstelling tot wat veel mensen denken zijn niet alleen de mannelijke hormonen een boosdoener in hormonale acne. Ook insuline en IGF-1 zijn belangrijke boosdoeners. Hierdoor heeft voeding als  het eten van suikers, zuivel en andere voedingsproducten, die de insulineproductie laten pieken, een negatieve werking op de huid dat Acne veroorzaakt of verergert. Ook stress maakt via de productie van cortisol hormonale acne erger. We raden aan om zuivel volledig te schrappen uit je voedingsplan. Bewezen is dat zuivel een zeer sterke reactie kan veroorzaken bij Acne, vooral kazen en pure melk geven de meeste klachten. Daarnaast het drinken en eten van pure suiker. Drink door de week alleen maar water  en beperk je frisdranken en zoete fruitsapjes voor het weekend. Vooral Cola en Redbull zijn grote boosdoeners.

 

Tip 2: Verminder stress


Stress is een groter boosdoener dan je denkt. Het kan talg dikker maken en je hebt hierdoor meer kans op acne of andere huidirritaties. Maar ook verergert stress de ontstekingsgevoeligheid van de huid, waardoor de ontstekingen vuriger worden en de huid gevoeliger.

 

Tip 3: Gebruikt geen irriterende cosmetica


Vermijd dikke lagen make-up. De huid goed verzorgen en vervolgens dicht smeren met make-up heeft natuurlijk geen enkele zin. Er zijn medische camouflages die je kunt gebruiken van Lycogel of anders de minerale lijn van Delilah. Hierdoor voorkom je niet alleen het verergeren van je acne, maar ook herstel je de huid langzaam met de anti-bacteriële werkstoffen en bescherm je de huid met anti-oxidanten.

 

Tip 4: Verhoog je darmweerstand


Een grote denkfout wordt gemaakt om bij de huid slechts naar de buitenkant te kijken. Want de buitenkant laat slechts zien hoe het met ons van binnen gaat! Er schuilt vaak ook een onderliggende oorzaak voor de huidproblemen die we zien aan de buitenkant. En deze komt vaak vanuit de darmen.

Bij Acne en ander huidklachten reageert je huid als het waren zeer overdreven op bepaalde bacteriën waar een gezonde huid niet op reageert. Hierdoor ontstaat het probleem. Maar enkel dit aan de buitenkant aan te pakken met bacteriënremmers is onvoldoende omdat die overdreven heftige afweerreactie niet alleen in de huid plaatsvindt, maar in het gehele lichaam.

Het is echt de moeite waard om hier goed bij stil te staan, zeker omdat uit onderzoek is gebleken dat na behandeling van de darm ook de huid opknapt.

Tijdens het intake gesprek voor Acne gaan we hier dieper op in. Bij de start van ons behandelprogramma ontvang je van ons een uitgebreid informatie pakket met tips over voeding, wat te vermijden en wat juist te eten, feiten en fabels.

 

Boek nu snel jouw intake gesprek en pak die Acne aan!