Bloedblaasjes verwijderen

Wat zijn bloedblaasjes ?

Bloedblaasjes zijn kleine rode blaasjes. Ze kunnen overal op het lichaam voorkomen. Maar meestal komen ze voor op het decolleté, gezicht, rug en buik. Bloedblaasjes zijn onschuldig, maar veel mensen vinden dit cosmetisch storend.
De oorzaak van het ontstaan van bloedblaasjes onbekend, ze ontstaan meestal spontaan of door druk of wrijving van de huid.

bloedblaasjes

Behandeling

Met Diathermie coaguleren wij het bloedblaasje. Dit wil zeggen: Door de warmte die vrij komt stollen de eiwitten in het blaasje, waardoor het plekje verdwijnt. Het stolsel lost vanzelf op. Er ontstaat een korstje op de plek waar het bloedblaasje zat en dit zal tussen de 7 en 14 dagen vanzelf verdwijnen..

 

Meestal is het bloedblaasje met één behandeling al volledig verdwenen, als een bloedblaasje groot is kan het zijn dat er een tweede behandeling nodig is.

 

 

Nabehandeling

Beschauw het behandelde plekje als een wond en verzorg deze met de verzorings-kit die je van ons ontvangt en bescherm deze ten alle tijden met een hoge SPF tegen zonnestralen of dek het stukje even af .

 

Maak gemakkelijk een afspraak om van jouw bloedblaasjes af te komen.