Coagulatie

Hoe onstaat couperose?


Een spider naevus (ook wel ‘spider’ of ‘spinnetje’ genoemd) is een veel voorkomende onschuldige vaataandoening van de huid. De afwijking bestaat uit een centrale rode verhevenheid (de ‘kop van de spin’) die meestal zo groot is als een speldenknop. Vanuit dit centrum waaieren een aantal haarfijne bloedvaatjes uit (de ‘pootjes van de spin’). De roodheid is wegdrukbaar, d.w.z. dat door op de plek te drukken het bloed uit de vaatjes kan worden geduwd. Bij loslaten vullen de vaatjes zich weer onmiddellijk.

 

Door verslapping van de de spiertjes in de wand van de bloedvaatjes ontstaan er scheurtjes, mede veroorzaakt door wisselende temperaturen, en Uv stralen. Hierdoor ontstaat er couperose (gescheurde haarvaatjes die zich verwijden) Daarnaast kan door o.a. voeding, warmte, zonlicht en hormonen de aandoening (tijdelijk) verergeren.

 

 

Effectieve behandelingen voor Couperose


Behandeling: Diathermie (voor alle huidtypen)

Bij diathermie maken we gebruik van een apparaat dat hoogfrequente wisselstroom genereert en dat met behulp van een klein naaldje tegen het spinnetje wordt aangehouden. Door de warmte die heel lokaal wordt opgewekt verschrompelt het spinnetje. Het lichaam zal het spinnetje vervolgens op natuurlijke wijze opruimen.De aantal behandelingen die nodig zijn hangt af van de ernst van de beschadiging. De specialist kan dit analyseren bij het intake gesprek.

 

 

 

Optimaal resultaat behalen en behouden


Omdat de haarvaatjes erg kwetsbaar blijven en invloed van binnenuit een hele belangrijke rol heeft. Adviseren wij u om Ultra Skin Shield te gebruiken. Dit supplement versterkt het bindweefsel en verstevigd de vaatwandjes van binnenuit. Daarnaast geeft het de huid een verbeterde weerstand waardoor de huid niet meer snel op invloeden zal reageren. Ook heeft het een sterke kalmerende werking op de huid, waardoor deze minder rood zal zien. Ook ideaal bij Rosacea!

 

couperose coagulatie

Resultaat en bijwerkingen


Als gevolg van de warmteontwikkeling zal de huid op de dag van de behandeling wat warm aanvoelen en rood zien. Binnen enkele dagen na de behandeling kunnen kleine korstjes zichtbaar worden, het lichaam voert deze korstjes zelf weer af. Het is belangrijk dat u niet aan de korstjes krabt en dat de korstjes minstens vijf dagen droog blijven voor een mooie wondgenezing.

 

Nazorg


Bij alle behandelingen van couperose en spider naevus geldt dat onderhoud nodig is. Wij kunnen niet voorkomen dat er in de toekomst nieuwe vaatjes zichtbaar worden. U kunt zelf de kans hierop wel verkleinen. Vermijd overmatige blootstelling aan zon en temperatuurschommelingen (vrieskou, saunabezoek) en wees matig met alcoholgebruik en roken.

Voeg supplementen toe die de weerstand en stevigheid van de huid vergroten. Vraag om advies in de praktijk

 

 

Voorzichtig zijn met


De behandelde huid is na de behandeling kwetsbaar. Dit betekent dat u de eerste 48 uur na de behandeling extra voorzichtig moet zijn. Vermijd de zonnebank en sauna, neem geen hete douche of warm bad en gebruik een zonnebrandcrème met hoge spf-factor. Soms verschijnt er in de loop van de tijd een donkere verkleuring op de behandelde plek, dit wordt veroorzaakt door dieper in de huid gelegen pigment dat onder invloed van zonlicht geactiveerd wordt. Daarnaast is heb belangrijk dat er geen druk op het gezicht komt te staan, intensief sporten wordt daarom ook afgeraden de eerste 48 uuur.

 

 

Loop niet rond met couperose of rosacea,  hier is iets aan te doen!