Droge huid

Een droge huid… Het is een alles omvangend begrip. Helaas is het niet zo zwart wit.

Klaag je over een droge huid, wordt er al gauw gezegd je huid niet of niet zo vaak te reinigen en in de ochtend enkel te reinigen met water. En dit is het slechtste advies wat je maar kunt krijgen. In de eerste plaats heeft water geen reinigende werking en droogt de buitenkant van de huid alleen maar uit, zeker als het kalk in water in jouw omgeving hoog is. Een goede reiniging is van essentieel belang bij het in balans brengen van de droge huid.

 

Maar eerst stap 1: Het is helaas niet zo zwart wit. Allereerst dien je er bij een droge huid zeker van te zijn dat je huid ook echt droog is. Dat betekend dat je huid een tekort heeft aan lipiden (vetstofjes) in de huid. De reactie van een droge huid is vaak; trekkerig, gevoelig en schilfers. Maar hier zit ook de valkuil!

Want een gedehydrateerde huid (te kort aan vocht) geeft ook een trekkerig gevoel en in extreme maten wordt de huid ook gevoelig en krijg je schilfers. Maar ga je een gedehydrateerde huid aanpakken zoals een droge huid, dan krijg je een averechtse werking, omdat hierbij een tekort aan lipide niet het probleem is. Dus wordt je huid vetter en vetter maar blijven de klachten als een trekkend gevoel bestaan.

 

 

 

Je huid blijkt echt een droge huid te zijn en de lipide van de huid dienen dus hersteld te worden. Maar hoe pak je dit aan?


  1. Gebruik een reiniging op oliebasis (deze houden je natuurlijke lipides  in stand en beschermd het hydraterend vermogen van de huid)
  2. Gebruik een serum of concentraat onder je dagcrème
  3. Exfolieer je huid. Dit klinkt misschien raar maar juist bij een droge huid is de celvernieuwing uit balans. Pak je deze aan, dan zal de huid transformeren.
  4. Gebruik een rijke maar niet vette dagcrème. Het laatste wat je wilt is dat je huid nog luier gaat worden en het zelf-herstellend vermogen achteruit gaat. De huid moet getraind worden om zichzelf weer in balans te brengen
  5. Gebruik iedere dag, 365 dagen per jaar, een SPF minimaal factor 30

 

Wil jij nu eens weten wat voor huidtype jij hebt? Doe hier onze online huidanalyse en ontvang van ons een persoonlijk op maat advies