Pigmentvlekken aanpakken

Door invloed van hormonen of door schadelijke effecten van UV-licht kunnen in het gezicht ontsierende, donkere vlekken ontstaan. Het pigmentprobleem is vaak al veel eerder begonnen voordat het zichtbaar is. Naast de juiste behandeling en de juiste producten is het ook belangrijk om verstandig met de zon om te gaan door elke dag een UV beschermende factor aan te brengen.

 

Pigmentproblemen/ pigmentvlekken zijn op de juiste manier goed te behandelen!

Pigmentvlekken verwijderen is niet gemakkelijk maar zeer goed resultaat bereik je met de juiste behandelingen en thuisverzorging op maat. Bij ons kunt u terecht als u op een professionele manier van uw pigmentvlekken, ouderdomsvlekken, zwangerschapsmasker en/of zonschade af wilt komen.


Pigmentatie door hormonale veranderingen komen vooral bij vrouwen voor. Een verstoorde hormoonbalans kan een gevolg zijn van de menstruatiecyclus, menopauze, langdurige stress, zwangerschap en ook van de anticonceptie pil. Hormonaal veroorzaakte pigmentatie verdwijnen meestal wanneer de balans weer is hersteld. In de tussentijd kunnen ze minder opvallend worden gemaakt met skin brighteners. Pigmentatie door trauma’s of zon verdwijnen meestal niet vanzelf. Pigmentatie door trauma’s zoals schaaf-, krab- en snijwondjes, kunnen moeilijk worden voorkomen maar wel zeer effectief worden behandeld met o.a. Micro needling en TCA peels.
Ook komt er vaak hyperpigmentatie voor na uitgedoofde acne of na het ontstaan van littekens, ook dit is heel goed effectief te behandelen.

 

     

 

Een uitgebreide intake is de key naar het succes om pigmentatie vlekken effectief aan te pakken! Boek nu vrijblijvend uw intake in zodat we door middel van een huidscan de diepte van de pigmentatie kunnen ontdekken

Wat kan er aan pigmentvlekken gedaan worden?


Voor hyperpigmentatie bestaan enkele behandelingen. Het meest effectief zijn diepgaande peelings eventueel in combinatie met:

 

Deze behandelingen worden gecombineerd met een thuis-verzorgingsproducten om snel het gewenste resultaat te behalen. De behandelingen met intensieve werkstoffen kunnen alleen door een specialist worden uitgevoerd.

 

Wij maken graag een op maat huidplan voor u! Dit doen we door tevoren een gedegen intake te doen met onze computer huidscan, om zo de diepte van de pigmentschade vast te stellen. Vervolgens maken we passend naar uw wensen een effectief huidplan.

 

    Wilt u graag een advies? klik hier en maak vrijblijvend een afspraak voor een consult.    

 

 

Hoe is onregelmatige pigmentatie te voorkomen?


Onregelmatige pigmentatie wordt veroorzaakt door een groot aantal factoren, inclusief schade door zon, hormonale schommelingen en huidziekten. Schade door zon is de meest voorkomende oorzaak die overigens het gemakkelijkst kan worden voorkomen! Door eenvoudigweg dagelijks een product met een zonbescherming van minstens een SPF 20 te gebruiken met UVA en UVB filter kan veel schade en dus ook de vorming van pigmentvlekken worden voorkomen.

 

 

Hyperpigmentatie is het symptoom van de volgende huidaandoeningen of ziektes met huidaandoening als symptoom:


  • De ziekte van Addison, een hormoonaandoening van de bijnieren
  • Hemosiderose, een ziekte waarbij je lichaam te veel ijzer vasthoudt
  • Anticonceptie, door de hormonen die hierin zitten. Ook kun je hiervan een zwangerschapsmasker krijgen
  • De-pigmentatie, hierbij is er juist gebrek aan pigment (vitiligo). Als het pigment totaal weg neemt uit de huid spreekt men van albinisme

 

Welk huidtype heb ik?


Wil jij nu eens weten wat voor huidtype jij hebt? Doe hier onze online huidanalyse en ontvang van ons een persoonlijk op maat advies