Rosacea verbeteren

Medicatie, genetische aanleg en verkeerd cosmetica gebruik maken de huid gevoelig. Een dunner wordende huid en gesprongen haarvaatjes zorgen voor een rood aanzien. Ook kan de huid onder hormonale invloeden roodheid vertonen. Maar de oorzaak van het ontstaan van Rosacea is nooit helemaal te achterhalen.

De huid is immers een levend orgaan en het gebruik van verkeerde cosmetica die niet overeenkomt met de verwachtingen van je huid maken de huid alleen maar kwetsbaarder. Maar met de juiste behandeling en de juiste producten bouw je de weerstand van je huid weer op.

 

 

Wat is Rosacea


Rosacea of is een veelvuldig voorkomende chronische huidaandoening, met name bij mensen met een lichte huid.

De aandoening kenmerkt zich door een erythemateuze uitslag (rode vlekken) in het gelaat, voornamelijk op de wangen, de neus, de kin en het voorhoofd. In sommige gevallen zit de uitslag ook op de borst, de oren, in de nek of op de haargrens. Naast deze vlekkerige roodheid kunnen ook teleangiëctasieën, papels en papulopustels (puistjes) te zien zijn. Vanwege deze puistjes wordt de aandoening ook wel acne rosacea genoemd, maar het heeft niets met acne van doen.

 

De aandoening komt vooral voor bij mensen in de leeftijd van 30 tot 60 jaar uit Noordwest-Europa. Bij personen van Keltische afkomst komt rosacea het meest voor. Bij mannen ontwikkelt zich vaker dan bij vrouwen een gevorderd stadium van de aandoening. De oorzaak is onbekend.

 

Foto: Na behandelen met onze specialistische producten en behandelingen van de verwijde bloedvaatjes.

 

 

Hoe te behandelen?

Een milde rosacea kan worden behandeld met onze specialistische producten die de eventuele bacteriegroei remt, roodheid en zwelling verminderd. Ernstigere vormen (stadium 3 of erger) vereisen orale antibiotica, zoals tetracycline en daardoor verwezen te worden naar de huisarts. Deze antibiotica onderdrukken de ernstige ontstekingsfase van de couperose maar zullen het niet genezen of wel andere symptomen wegnemen. Roscea en couperose kunnen daarom het beste worden behandeld door een gediplomeerde huidspecialist met behulp van diverse behandelingen en afgestemde specialistische thuisverzorging.

 

 

Optimaal resultaat behalen en behouden

Omdat de haarvaatjes erg kwetsbaar blijven en invloed van binnenuit een hele belangrijke rol heeft. Adviseren wij u bepaalde voeding te vermijden en bio-identieke orthomoleculaire suppletie te gebruiken. Dit supplement versterkt het bindweefsel en verstevigd de vaatwandjes van binnenuit. Daarnaast geeft het de huid een verbeterde weerstand waardoor de huid niet meer snel op invloeden zal reageren. Ook heeft het een sterke kalmerende werking op de huid, waardoor deze minder rood zal zien. Ook ideaal bij zonneallergie, eczeem en Couperose!

 

 

Algemene adviezen

De adviezen omvatten o.a. wassen met niet te heet water, gebruik van zo min mogelijk zeep en het voorkomen van contact met irriterende stoffen. Warme (hete) dranken en pittig en histamine rijk eten dient men te vermijden.  Men moet dagelijks een zonnebrandcrème aanbrengen, om verergering van een licht-afhankelijke rosacea te voorkomen.