VOORKOM DEZE MISSERS IN JE HUIDROUTINE

Ook al gebruik je al jaren verzorgingsproducten, het kan zomaar  zijn dat je niet de juiste producten gebruikt, je iets mist in je routine om het gewenste resultaat te bereiken of dat je een verkeerde manier of volgorde de producten gebruikt.

Deze 5 huidverzorging vergissingen zien wij vaak terug. Doe er je voordeel mee!

 

 

 

VERGISSING 1:

JE GEBRUIKT DE VERKEERDE PRODUCTEN VOOR UW HUID

 

Elke huid is anders en uniek. Elke huid heeft andere behoeftes en dus ook verschillende producten om aan deze behoeftes te voldoen. Ik hoor vaak voorbijkomen, “iik gebruik de producten van mijn moeder of zus” Of “ik kreeg laatst een leuk verzorgingssetje van… “

Zonder dat er goed naar gekeken is of deze producten wel goed zijn voor jouw huid, smeren we dan zomaar iets op.

Gebruik van de verkeerde producten voor jouw huidtype kan leiden tot Irritatie, onzuiverheden, verstopte poriën, jeuk, roodheid en of droogte.

 

Let daarbij ook op de seizoenen. Ieder seizoen kan andere huidbehoeften met zich meebrengen. Welke behoeft de wisseling van zomer naar herfst heeft lees je uitgebreid in onze nieuwe blog. Klik hier voor de blog

 

Voorkom onnodige huidproblemen door je goed te laten adviseren en onderga een goede huidscan om de behoefte van de gehele huid in kaart te brengen.

De Observe die wij bieden geeft je een duidelijk beeld van de conditie van de huid.

 

 

 

VERGISSING 2:

JE WAS JE GEZICHT SLECHTS EENMAAL PER DAG

 

Velen weten niet het grote belang van de huid zowel in de ochtend als in de avond te reinigen. Veel mensen wassen hun gezicht alleen ’s avonds met een reinigingsmiddel. De ochtend wordt vaak vergeten, ook al is het heel essentieel om je gezicht goed schoon te maken als je wakker wordt. Als je slaapt, maakt de huid meer talg aan daarnaast zweten we en het belangrijkste herstelproces van het lichaam vindt in de nacht plaats. De huid in de ochtend niet reinigen is alsof je een auto wakst zonder deze eerst door de wasstraat te halen. De huid is niet goed ontvet en de producten die je dan gebruikt kunnen niet doorwerken wat een averechts effect geeft.  Dit kan leiden tot puistjes, acne, gevoeligheid, roodheid en een het geeft sneller een verouderede huid.

TIP! Heb je moeite met je gezicht in de avond te reinigen. Doe dit dan vroeger op de avond! B.v. als je thuiskomt van werk en je toch je huispak aantrekt, of net na het eten voordat je op de bank ploft. Heb je kleine kinderen? Reinig je gezicht dan als ze in bad zitten of tijdens dat zij hun tanden poetsen. Maak het moment zo gemakkelijk mogelijk voor je!

 

 

VERGISSING 3:

JE VERGEET TE EXFOLIEREN

 

Wat is nu Exfoliëren? Een exfoliant oftewel een scrub of peeling verwijdert dode huidcellen van het huidoppervlak zodat deze weer fris en glad aanvoelt. Belangrijker nog is dat door een goede exfoliant je huidverzorgingsproducten dieper in de huid kunnen doordringen zodat je beter en sneller resultaat behaalt. Win-win!

 

Ik raad aan om 1 tot 2 keer per week te exfoliëren met een op jouw huid afgestemd product. Laat je goed adviseren. Een favoriet voor een gevoelige huid is Awaking van Cosmedix. Een favoriet voor een vale, onzuiver en of vette huid is Pure Enzyme van Cosmedix en Peptide Glycol peel van Dermaquest. Een favoriet tegen pigmentvlekken, verheldering en ageing is de Polisch & Plump peel van Hydropeptide, 5X Power Peel van Hyropeptide en de Glow van Cosmedix

 

 

VERGISSING 4:

JE GEBRUIKT TE AGRESEVIE INGREDIENTEN OF JE BEGINT TE SNEL ACTIEVE INGREDINTEN TE GEBRUIKEN EN NIET GOED OP TE BOUWEN

 

Gebruik niet te snel te veel actieve ingrediënten. Je gaat ook niet meteen op de eerste dag in de sportschool aan de zwaarste gewichten hangen toch? Nou ook je huid kun en moet je trainen! Vaak wordt er gedacht dat de huid er niet tegen kan of allergische voor is. Dit is bijna nooit het geval.

Voorbeelden van actieve ingrediënten zijn melkzuur, salicylzuur, glycolzuur en retinol.

 

Bouw het gebruik van actieve ingrediënten langzaam op door het één of twee keer per week te gebruiken. U kunt elke week een dag toevoegen totdat de huid gewend is aan dagelijks gebruik. Hierdoor kan de huid wennen aan de ingrediënten wat minder tot geen irritatie zal geven.

 

 

VERGISSING 5:

JE VERGEET DAGELIJKS SPF TE GEBRUIKEN (SUN PROTECTING FACTOR)

 

Vaak hoor ik de vergissing van het gebruik van SPF dat deze enkel nodig is op vakantie…

Maar zolang je kan zien zonder zaklamp, schijnt de zon!

Dit betekent dat UV licht winters en zomers invloed heeft op je huid. Daarnaast komt UVA (verantwoordelijk voor pigmenten en de veroudering van onze huid) door glas heen. Zit je dus de hele dag bij het raam te werken heb je niet door dat je huid wordt aangetast en een flinke hoeveelheid UVA straling.

 

Natuurlijk is de UV index in de zomer en zuidelijkere landen vele malen hoger dan hier. Maar vergis je niet! Zeker als je intensieve werkstoffen gebruikt is het noodzakelijk om dagelijks een goede SPF te gebruiken! Het is daarnaast de beste bescherming tegen nieuwe pigmentvlekken en vroegtijdige huidveroudering

 

Lees hier verder over de Erfenis van de zomer en wat dit betekent voor je huid