EEN NIEUW SEIZOEN

WAT BETEKENT DIT VOOR JE HUID.

 

Leer je huid kennen

Je huid is je grootste orgaan. Ze beschermt je inwendige organen  tegen invloeden van buitenaf zoals bacteriën en UV-stralen, ze vormt een barrière met de buitenwereld, zodat er niet te veel water en zouten verloren gaan.

Daarnaast regelt de huid je lichaamstemperatuur, daarnaaat maakt de huid vitamine D aan. Hoe hoger de zon kracht hoe meer vitamine D aanmaak, maar enkel en alleen als er genoeg blote huid wordt blootgesteld voor 15 a 20 minuten. Vooral via de handen en voeten neemt je huid goed vitamine D op.
PAS OP! Ga zeker niet langer dan 20 minuten onbeschermd de zon in, want dan begint de negatieve werking van de zon te werken >>> cel beschadiging met als gevolg huidveroudering en pigmentvlekken.

Bij de wisseling van een seizoen is de huid vaak even uit balans. Dit komt o.a. doordat  in een winter periode we vaak vettere crème gebruiken omdat de huid droger kwetsbaarder wordt door het klimaat en de droge lucht van de verwarming in huis, daarnaast gaat er minder energie naar de celvernieuwing omdat je lichaam energie wil sparen, met als gevolg dat de huid meer nodig dode huidcellen vasthoudt dan nodig en hierdoor  de huid juist trekkerig gaat aanvoelen en er grauwer uit gaat zien.

 

Wat kun je thuis doen hiertegen?

Exfolieer je huid wekelijks met een krachtige peeling met een milde korrel op basis van Vitamine C, dit maakt je huid direct zacht en stralend en reinig je huid goed en grondig 2x per dag. S’avonds reinig je de huid 2x achter elkaar met het liefst 2 verschillende op de huid afgestemde producten . Weet jij niet welke producten voor jouw huid nu het beste zijn? Doen dan de online huidtest en wij sturen je een opmaat huidverzorging plan in een E-book. Of kies je reiniging op basis van je huidconditie


 

 

Wat verteld je huid je?
De conditie van je huid zegt veel over hoe het met je gaat, van binnen en van buiten.
Puistjes, een vette huid, droge plekken, gesprongen aderen of jeuk: Het zijn alleen symptomen dat er iets niet in balans is in je huid of in je lijf. Luister dus naar je huid en probeer te achterhalen wat er niet goed gaat in je lichaam of met je huidroutine.
Want ook een verkeerd gebruik van cosmetica en make-up geeft huidproblemen.

Sluit je huid, zeker met warm weer, niet af met afsluitende make-up of foute BB crème zoals die van Garnier. Maar vraag je huidspecialist om een zachte mineralen make-up producten die de huid niet schade zoals een medische Camouflage.

 

 

 

Ga voor een grondige lente facial

Verstopte poriën, uitgedroogde, schilferige huid; je bleke winterse huid zal een heerlijke lente facial goed kunnen gebruiken na die donkere maanden. Hoewel het sowieso belangrijk is om je huid regelmatig te verlossen van dode huidcellen door middel van een intensieve thuispeeling zoals de Polish & Plump peel, is deze seizoenovergang het perfecte moment om je huid eens grondig onder de loep te nemen. Plan vooral nu een afspraak in voor een huidscan om precies te ontdekken wat de schade is en je huid nu nodig heeft.

We zien vooral in de overgang van winter naar zomer dat de huid uit balans is. Vaak wat verdikt, droog, dof en gedehydrateerd.
Het is nu het beste de huidcellen te vernieuwen en een kick te geven zodat de huid haar mooie kleur en GLOW terug krijgt.
Klik hier voor een frisse, strakke en stralende huid.

Vergeet ook niet dat je huid extra zuurstof en energie nodig heeft in deze periode. Een kuur met de ELT lamp gaat je huid niet alleen strakker en voller maken, ze hydrateert de huid in de diepe huidlagen en geeft je cellen vernieuwde energie. En niet alleen je huid, je hele lijf en mind ervaart een ultieme ontspanning en laat op


 

 

 

Lifestyle

Weinig slaap en stress doen je hele lijf en zeker je huid niet goed. Slechte gewoonte als roken, alcohol en drugs is funest voor je huid, zelfs op latere leeftijd kun je nog zien aan de huid als iemand gerookt heeft of veel alcohol drinkt of gedronken heeft. De huid is dan doffer en droger en als je rookt krijg je vroeg of laat “rook rimpels”.

Let op met suikers, die zorgen voor een snellere veroudering van de huid. Je gezicht laat zien hoe je je van binnen voelt; van groente, fruit en gezonde vetten (omega 3) wordt je huid juist heel blij. Let op met teveel Omega 6, een teveel aan omega 6 geeft sneller ontstekingen in het lichaam.

 

 

 

Houd een lente schoonmaak

En dan bedoelen we niet alleen de keukenkastjes! In de lente wil je graag een schone start maken. De meeste producten die langer dan 6 -12 geopend zijn, kun je beter weggooien dus check voor de zekerheid de houdbaarheidsdatum. De werkende bestandsdelen zijn waarschijnlijk niet heel effectief meer en hebben plaatsgemaakt voor vuil en bacteriën. Vooral je SPF (sun protection factor) verliest haar kracht en kun je niet nog een zomer op vertrouwen.

 

 

Geniet van de zon maar, met mate

Oh wat is het heerlijk, het zonnetje op je gezicht, de wind door je haren…Maar hoe fijn de zon ook is, langer dan 15 a 20 minuten onbeschermd in de zon is minder goed voor je huid, sterker nog je verouderd sneller en krijgt een dikkere hoornlaag dat de huid grauw en dof maakt.
UVA straling is hierbij het meest funest omdat deze stralen de huidcellen in de diepte beschadigen. UVA geeft maar een milde bruining aan de huid maar veroorzaakt sneller pigmentvlekken en uitdroging van de huid.
VERGIS JE NIET. Bescherm je huid hier zowel binnen als buitenshuis tegen, want UVA komt door glas heen en is het meest aanwezig bij een witte lucht, dus een bewolkte lucht!.
Want ondanks de zon fel schijnt of niet, in de lente en zomer is de UV index altijd sterker.

Gebruik producten met veilige zonenfilters en bij een vette of acne huid een filter op basis van zinkoxide. Bij langere blootstelling aan de zon is het belangrijkste is dat je elke 2 uur opnieuw je zonproduct aanbrengt. Dus ga je lang wandelen, fietsen, varen, hardlopen of lekker relaxen in de zon, smeer je iedere 2 uur in. Gebruik daarnaast een petje of een hoed als je toch lang in de zon zit. De zon is echt de nummer één als het gaat om huidveroudering en pigmentvlekken.

 

 

Luister dus goed naar je huid.
Is je huid uit balans? Houd dan je lifestyle, voeding, vitamine, huidverzorging en waterinname goed in de gaten. Let daarnaast op met parfum en andere irriterende ingrediënten. Is je huid niet uit balans? Doe bovenstaande dan alsnog, je zult zien dat ook jouw mooie huid nog mooier wordt en blijft!

 

 

 

Is jouw huid ook toe aan een grote schoonmaak of extra energie? 

Plan dan hier je afspraak gemakkelijk online