Winterblues; 5 SKINTIPS

In de winter zijn de dagen korter, neemt de lichtsterkte van de zon af en komt de zon later op. Dit heeft effect op onze biologische klok en ons energielevel. Dit resulteert zich in meer lusteloosheid maar ook in een doffere en valere huid. Wat kun je doen?

 

 

HIEBIJ 5 TIPS OM STRALEND ENERGIEK DE HERFST EN WINTERTIJD DOOR TE KOMEN

1 . VERNIEUW JE HUIDCELLEN MET EEN PEELPRODUCT:

Door minder energie van het lichaam, vertraagd ook onze celdeling met als gevolg een doffere en vale huid. Dit kun je        aanpakken door de huid regelmatig een homepeeling te geven. Je kan gaan voor een product dat je dagelijks kan toepassen zoals Exfoliant cleansing van Hydropeptide, Glycol cleanser van Dermaquest, of een peeling die je 1 tot 3 maal per week inzet zoals; Glow van Cosmedix, Polisch and Plump peel van Hydropeptide

 

 

 

2 .  VOEG VITAMINE C TOE AAN JE DAGROUTINE

Vitamine C is een echte multitasker. Ze verhelderd en verfrist de huid, verminderd pigmentstoornissen, beschermd de huid tegen vrije radicalen en verstevigd de huid doordat het een bouwsteen is van collageen. Vervang je serum in de winter door een serum met Vitamine C zoals; C-infusion van Dermaquest of Luma pro C van Hydropeptide. Heb je al een superfijn serum dan kun je ook een Vitamine C concentraat toevoegen aan je huidige serum zoals Pure C van Cosmedix of Firma C bright van Hydropeptide. 

 

 

3 .  GEBRUIK EEN VITAMINE A ZUUR IN DE NACHT

Vitamine A zuur of te wel Retinol is een echter skinbuilder. Dit is één van de krachtigste wetenschappelijk bewezen werkstof die er is. Retinol is in staat de celvernieuwing dermate te stimuleren dat de huid weer mooie nieuwe huidcellen gaat aanmaken en hierdoor voor een krachtige volle en stevige huid zorgt. De huid ziet strakker, frisser en verfijnder eruit al na enkele keren gebruik. Cosmedix heeft diverse nachttreatments met Retinol op elke huidconditie aangepast. Hydropeptide heeft haar nachttreatment Nimni Cream gecombineerd met Retinol en collageen voor nog meer anti-ging. Wil je meer werken op het verfijnen van portie en een ontstekingen dan is Retexture van Dermaquest een mooie keuze.

Nog niet bekend met Retinol, bouw deze dan langzaam op. Vraag hier advies welk Retionol product voor jouw het beste is.

 

 

4 . GEEF JE LICHAAM EEN ENERGIE BOOST GEDURENDE DE HERFST EN WINTERPERIODE

Als je jouw huid echt wil verbeteren vergeet dan het lichaam niet van binnenuit te voeden. Hoe meer energie het lichaam krijgt, hoe beter hij de huid zal voorzien van nieuwe energie, hydratatie en voeding.

Alleen met voeding hebben we nog een structureel te kort vooral op Magnesium, Vitamine C, Vitamine D, Omega 3 en Selenium. Heb je echt veel last van vermoeidheid en lusteloosheid vergeet dan je Vitamine B complex niet.

Wil je alles in een boosten en vind je het lastig om tabletten te slikken dan raad ik de Supergreens aan. Hier zitten alle vitamine en mineralen in plus 20 soorten groeten, fruit en superfoods als gerstegras.

 

 

5 . LAAT JE HUID EENS PER MAAND DOOR EEN PROFESSIONELE HUIDEXPERT.

Elke 30 dagen verschuiven de jonge huidcellen naar boven en liggen ze als platte dode huidcellen op je huid. Om je huid in mooie conditie te houden is het zeer belangrijk je huid iedere dag te reinigen en te verzorgen en je huid 1 a 3 maal per week te peelen. Maar je zal merken, als de dodo huidcellen zich op stapelen, dat je huid toe is aan een krachtigere boost. Dit kun je laten doen door een huidexpert. Hierna zullen ook je thuisproducten weer krachtiger kunnen doorwerken waardoor je weer meer resultaat ziet.