Laar 57e | 5388 HC | Nistelrode
0412-612671 | info@didihuidexperts.nl

HUIDVERZORGING IN DE LENTE

Aan het einde van de winter kunnen we meestal wel een oppepper gebruiken. Met deze 7 tips bent u in no time klaar voor de lente! Gebrek aan zonlicht in combinatie met overmatige kunstmatige hitte en te warm douchen maakt dat de huid vaak niet optimaal uit de winterslaap tevoorschijn komt, ondanks onze inspanningen. Niet getreurd! Met deze zeven tips kunt u in no time uw huid weer laten stralen, uw lichaam weer in topvorm krijgen en uw geest wakker schudden:

.

1. Stap over op lichtere gezichtscrèmes

In de winter gebruiken we graag rijke crèmes voor de drogere huid. Maar in de lente naar zomer toe is het verstandig te kiezen voor lichtere moisturizers. Ook kunt u weer volop met uw Retinol aan de slag, want in de Lente is het tijd voor Cel-vernieuwing van de winterhuid

 

2. Peel uw huid

Wisselende temperaturen en droge lucht die kenmerkend zijn voor de winter ( koud buiten, warm binnen ) doen de huid geen goed. Wanneer de temperaturen in de lente weer stijgen en de luchtvochtigheid toeneemt is het een goed moment uw huid eens extra te verwennen. Regelmatigexfoliëren ontdoet uw huid van dode huidcellen en stimuleert de bloedsomloop, met een gladdere, gezondere en stralender huidteint als gevolg.  Een milde  Peeling kunt u ook dagelijks toepassen zoals met de Glycol cleanser van Derma Quest, Exfoliant cleanser van HP of Purtiy Clean van Cosmedix.

Heeft u een gevoelig huid neem dan geen peeling met sterke zuren, maar ga voor de Algea Polsch scrub. Als u last heeft van Acne, neem dan geen peeling met een korrel maar kies dan voor de RX Clean of eenPumpkin peel.  Heeft u een Vette huid, dan is de Pure Enzyme of Glow in combinatie met het Clear masker een hele mooie optie. Houd u van gemak kies dan voor de Purtiy Detox scrub, deze vermengt u al tijdens uw reiniging.

 

3. Geniet optimaal van de lentezon, maar bescherm uw huid …

In de zon maakt uw huid meer vitamine D aan, maar het is hierbij heel belangrijk om een goede UV filter te gebruiken. Onderschat de kracht van de lentezon niet !  Gebruik dus altijd een dagcreme met een SPF in de Lente. De zon zorgt ook voor de aanmaak van vrije radicalen, gebruik daarom verzorgende producten met veel anti-oxidanten (bijvoorbeeld A-firm van Cosmedix of de Hydro Stemcellvan HP die huidveroudering tegengaan.

 

4. Zorg voor voldoende nachtrust

Een goede nachtrust wordt ook wel ‘beauty sleep’ genoemd. En dat is niet voor niets ! Juist tijdens de nachtrust herstelt uw lichaam zich. Laat uw huid ook profiteren van deze herstellende werking door deze iedere avond te reinigen d.m.v. een double cleasing routine en te verzorgen met een serum en een nachtcrème of Retinol. Ook het gebied rondom de ogen verdient aandacht. Juist daar zijn tekenen van vermoeidheid het eerste zichtbaar.

 

5. Drink voldoende water

De ‘uitdrogende’ werking van winter en kou beperkt zich niet tot de huid, maar heeft zijn impact op het hele lichaam. Drink daarom voldoende water en lichte kruidenthee ( bijv. groene thee met gember of citroen) om uw lichaam te zuiveren, maar let wel op de kwaliteit van het water en varieer met soorten losse thee.

 

6. Beweeg in de buitenlucht

Een optimale methode om uw stofwisseling te stimuleren, om overtollige winterpondjes kwijt te raken en uw lichaam weer in topvorm te krijgen is regelmatige beweging en dan het liefst in de buitenlucht. Lichamelijke inspanning maakt moe en voldaan en geeft nieuwe energie. En doet u dit buiten, dan ontdekt u dat de natuur al helemaal klaar is voor de lente, net als u !

 

7. Pas uw eetpatroon aan

Creëer meer energie door bewuster te eten: kies voor verse producten, was ze zorgvuldig ( pesticiden ) met een groente/fruitshampoo of maak zelf een oplossing met water, (appel- of natuur-)azijn en bakingsoda. Probeer sowieso zoveel mogelijk producten zelf te maken ( vermijdt ‘instant food’ ). Eet veel verschillende soorten groente en fruit zodat uw vitamine- en mineralentekort wordt weggewerkt. Hoe meer kleur, hoe beter ! Maar supplementeer wel bij met extra Vitamine en Mineralen