SEIZOENSOVERGANG WAT NU?

DE HUID ONRUSTIG BIJ DE OVERGANG VAN EEN SEIZOEN?

 

Heb je het al gemerkt?

De bloemen staan in bloei, de vogels zijn volop nestjes aan het bouwen… De lente staat alweer om de hoek! Het kan je hierbij opvallen dat je huid kan het in deze tijd wat zwaarder hebben, dus lees verder voor onze tips om deze transitie van de seizoenen makkelijker te maken!

 

 

Misschien is het je opgevallen, maar je huid kan het lastig hebben met de verandering van de seizoenen. Je kan bijvoorbeeld merken dat je huid in de winter wat zwaardere producten wil,  en dat het in de lente en zomer weer wat lichter mag zijn. Heb je hier hulp bij nodig? Wij hebben in deze blog 3 tips voor je om de lente goed te beginnen.

 

 

Allereerst moeten we het hebben over de bescherming van je huid. Je huid elke dag beschermen van de zon is fundamenteel, maar misschien merk je dat je gezicht het minder zwaar te verduren heeft in de winter dan in de zomer. In de maanden met meer zon komt hier wat meer bij kijken. Zorg dat je niet op het heetste punt van de dag in de zon komt, en doe elke dag zonnebrandcrème op. Je hoeft de zon niet continue te vermijden maar mocht je wel lekker gaat zonnen, zorg dan dat je elke twee uur opnieuw je zonnebescherming aanbrengt

 

 

 

Vergeet niet dat het ook in de wintermaanden belangrijk is om je huid te beschermen van de zon! De zon zorgt voor UV-stralen die bijvoorbeeld kunnen zorgen voor voortijdige veroudering van de huid en pigmentvlekken. Ook op donkerdere en koudere dagen komen deze stralen met je huid in aanraking, zelfs als je binnen zit!

 

 

Of je nou binnen achter glas zit of buiten van het zonnetje aan het genieten bent, bescherm je huid met een zonnebrandcrème zoals de Hydrate+ van Cosmedix: https://skinbriteshop.nl/product/cosmedix-hydrate/

 

 

 

Nu het weer verandert, kan het ook zijn dat je voelt dat je huid behoefte heeft aan andere producten. Soms is het fijn om in de lente en zomer bijvoorbeeld een lichtere crème te gebruiken. Of misschien is het wel tijd om een nieuw masker uit te proberen!

Wat je zal opmerken is dat je huid een andere talgproductie heeft in de lente en zomer, en dat de vochtregulatie anders is. In de donkerdere maanden heeft je huid vaak meer hulp aan zwaardere producten.

Probeer weer in het ritme te komen van elke week thuis een masker te doen, je huid twee keer per dag te reinigen, en kijk naar je producten: zijn ze niet over de datum, of zijn er producten bijna op?

In de lente- en zomermaanden een lenteschoonmaak helpt het om een ‘lenteschoonmaak’ te doen van je huidroutine! Mocht je nieuwe producten nodig hebben, kijk dan op de skinbriteshop voor bijvoorbeeld een nieuw masker zoals het Glow masker van Cosmedix wat helpt met het verwijderen van dode huidcellen: https://skinbriteshop.nl/product/cosmedix-glow/

 

Als laatste: denk ook aan je voeding en beweging. In de lente en zomer zal je merken dat je huid meer hydratatie nodig heeft, dus probeer elke dag minstens 1,5 Liter water te drinken. Je zal natuurlijk tijdens de lichtere maanden een ander slaapritme hebben maar je huid zal je dankbaar zijn als je wel 8 uur slaapt per dag. Nu de dagen weer langer worden is bijvoorbeeld buiten bewegen, als is het maar een korte wandeling, natuurlijk ook erg goed voor je.

Het is belangrijk om goed voor jezelf te zorgen en je huid zal dan echt een verschil tonen.

Het is dus de perfecte tijd om je huid wat extra te verwennen voordat de lente aanbreekt. Weet je niet precies welke soort producten het beste voor je werken tijdens de transitie van de seizoenen, of merk je dat je huid wel wat extra persoonlijke aandacht mag gebruiken? Wij staan altijd voor je klaar in de salon! Zien we je snel weer?